Verdenspremiere: Volvo Trucks’ nye gasslastebiler reduserer CO2-utslippene med 20 til 100 %

0
3

Klikk her for å se denne Multimedia News release:

https://www.multivu.com/players/uk/8192551-volvo-trucks-new-gas-cut-co2/

Volvo Trucks lanserer nå gassdrevne lastebiler med Euro 6-motorer som har samme drivstoffeffektivitet og ytelse som dieseldrevne lastebiler, men med langt mindre klimapåvirkning. De nye lastebilene Volvo FH LNG og Volvo FM LNG, kan enten kjøre på biogass, med en CO2-reduksjon på opptil 100 %, eller naturgass som reduserer CO2-utslippene med 20 % sammenlignet med diesel. Dette gjelder utslipp fra kjøretøyet under bruk, også kjent som «tank til hjul».

Sammenlignet med dagens gassdrevne lastbiler bruker Volvo Trucks’ nye kjøretøyer 15-25 % mindre drivstoff. For å sikre at lastebilene får så lang kjørelengde som mulig, kjører de på flytende naturgass (LNG).

«De nye lastebilene som kjører på flytende naturgass eller biogass, gir et langt mindre klimaavtrykk enn diesellastebiler. I tillegg er de mye mer drivstoffeffektive enn de gassdrevne lastebilene som er tilgjengelige på markedet i dag. Dette gjør gass mer levedyktig som en erstatning for diesel, selv for tung langtransport», sier Mats Franzén, produktsjef for motorer i Volvo Trucks.

En transportør som kjører 120 000 km med langtransport hvert år, og som velger naturgass i stedet for diesel, kan redusere CO2-utslippene med 18-20 tonn i året. Med tanke på at 264 000 tunge lastebiler ble registrert i EU bare i fjor, finnes det et enormt potensial for betydelige utslippsreduksjoner i et globalt perspektiv fra tung kommersiell trafikk. Tilgangen til naturgass er svært god, den er konkurransedyktig priset i mange land, og LNG-infrastrukturen bygges ut over hele Europa i henhold til EU-kommisjonens og medlemslandenes handlingspakke for å sikre Europas energiforsyning på lang sikt.

«På grunn av dette anser vi LNG som førstevalget vårt som alternativ til diesel på lang sikt, både for region- og langtransport, hvor drivstoffeffektivitet, nyttelast og produktivitet er helt essensielt. Med en høyere grad av biogass, kan klimapåvirkningen reduseres mye mer. For transportoperasjoner i bymiljøer, hvor kjørelengde ikke er like viktig, kommer elektriske kjøretøyer til å spille en mye større rolle i fremtiden. Visjonen vår er at lastebilene til Volvo etter hvert skal være utslippsfrie, men dette krever mange løsninger som virker parallelt, og ikke bare én enkelt løsning. LNG er én av dem», sier Lars Mårtensson, miljø- og innovasjonsansvarlig i Volvo Trucks.

Du finner videoer av kringkastingskvalitet for denne pressemeldingen og mye mer, ved å besøke http://www.thenewsmarket.com/volvotrucks

Pressebilder og -filmer er tilgjengelige på Volvo Trucks’ bilde- og filmbank på http://images.volvotrucks.com

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger for profesjonelle og krevende kunder, og tilbyr et komplett utvalg av middelstunge til tunge lastebiler. Kundestøtten ivaretas av et globalt nettverk av 2000 forhandlere og verksteder i mer enn 120 land. Volvo-lastebiler monteres i 15 land over hele verden. I 2016 ble det solgt mer enn 102 800 Volvolastebiler på verdensbasis. Volvo Trucks er en del av Volvo Group, en av verdens ledende produsenter av lastebiler, busser, anleggsmaskiner og motorer for maritimt og industrielt bruk. Volvo Group tilbyr også komplette løsninger innen finansielle tjenester. Alt Volvo gjør, er basert på kjerneverdiene kvalitet, sikkerhet og miljøhensyn.

For ytterligere informasjon kontakt Volvo Truck Corporation Norway v/Torstein Magelssen, telefon +47 23 17 66 16/Mobil + 47 90 77 52 55, e-post
[email protected]

     (Photo: http://mma.prnewswire.com/media/566020/Volvo_Euro_6_Trucks.jpg )

Video: 
     https://www.multivu.com/players/uk/8192551-volvo-trucks-new-gas-cut-co2/

SOURCE Volvo Trucks

Powered by WPeMatico

SHARE
Previous articleNew Global Survey Finds Most Companies are Unprepared for DNS Attacks
Next article“Boston Celtics/Monumental S&E: Creating the Winning Formula” Panel to Be Presented at Leaders Week 2017