Prisutdelningsceremoni 2017 av LUI Che Woo-priset – ett pris för världssamfundet

0
5

Xie Zhenhua tilldelas LUI Che Woo-priset 2017 i hållbarhetskategorin med det specifika fokusområdet Förebygga klimatförändring, för sin viktiga roll i att främja internationella förhandlingar, med höjdpunkten en lyckad avslutning på Parisavtalet 2015 samt hans ansträngningar för att leda och främja förebyggandet av klimatförändring i Kina. De policyer som Xie Zhenhua tagit fram, förespråkat och implementerat har satt en ny standard för andra utvecklingsekonomier.

Xie Zhenhua sade: “Det är en stor ära för mig att tilldelas LUI Che Woo-priset. Implementeringen av Parisavtalet och förverkligandet av global hållbar utveckling är fortfarande en enorm uppgift. I LUI Che Woo-prisets anda kommer jag att donera hela prissumman till Tsinghua University Education Foundation för att stödja arbetet med att förebygga klimatförändringar, främja ekologisk samhällsuppbyggnad och fortsätta bidra till hållbar utveckling och välbefinnande för framtida generationer.”

Landesa tilldelas LUI Che Woo-priset 2017 för förbättrad välfärd med det specifika fokusområdet Minska fattigdomen, för sitt främjande av tanken på en rättvisare landfördelning inom jordbruket och för framgång i att ha säkrat landrättigheter för fler än 120 miljoner av världens fattigaste familjer i fler än 50 länder de senaste 50 åren.

Chris Jochnick, VD för Landesa sade: “Å Landesas vägnar är jag stolt och tacksam att ta emot LUI Che Woo-priset för förbättrad välfärd. Även om Landesa får priset specifikt för sitt arbete med att minska fattigdomen i kategorin förbättrad välfärd globalt tror vi att arbetet med landrättigheter – vårt fokus – faktiskt berör samtliga av prisets tre stora målsättningar. Arbetet med att säkra världens landrättigheter är långt ifrån färdig. Vi behöver allas hjälp att utöka rörelsen för att förändra världen med hjälp av landrättigheter.”

Den internationella paralympiska kommittén (“IPC”) tilldelas LUI Che Woo-priset 2017 för positiv energi med det specifika fokusområdet Främjande av harmoni inom olika grupper, för sitt enastående arbete för att proaktivt uppmuntra handikappidrottare från hela världen att delta i tävlingsidrott, förändra samhällets förlegade fördomar mot människor med funktionsnedsättningar och ge dem nytt hopp. Philip Craven, ordförande i IPC sade: “Jag vill bara tala om hur otroligt stolt jag är över allt som IPC och Paralympic Movement har åstadkommit hittills. IPC betraktas inte längre som en handikapporganisation utan som en välaktad och seriös internationell idrottsorganisation som berikar livet för miljontals människor världen över. Tack vare det här priset kan vi nu göra ännu mer för att visa världen att allt möjligt med positiv energi.”

Varje pristagare tilldelas ett kontant pris på 20 miljoner HKD (motsvarande cirka 2,56 miljoner USD), ett certifikat och en prispokal.

“Årets tre pristagare av LUI Che Woo-priset kommer från olika länder och är alla goda förebilder inom sina respektive områden”, sade dr Lui Che Woo, grundare och ordförande i styrelsen och prisutdelningsrådet för LUI Che Woo-priset. “De arbetar mycket hårt för att åstadkomma en bättre framtid. Dessa tre pristagare bidrar inte bara till världssamfundets utveckling, utan visar även prov på en sann anda av tacksamhet, gemenskap och harmoni. Jag hoppas på ett fortsatt starkt stöd för LUI Che Woo-priset och att världen delar vår vision om att skapa ett världssamfund som bygger på fred och kärlek, så att detta frö kan gro och växa på ett hållbart sätt och sprida positiv energi i världen.”

Vid kvällens prisutdelningsceremoni medverkade Tung Chee-hwa, medlem i prisutdelningsrådet och vice ordförande för den 12:e National Committee of the Chinese People’s Political Consultative-konferensen; Carrie Lam Cheng Yuet-ngor, chefsminister för Hong Kong SAR; dr Tan Tieniu, viceminister för Liaison Office i Hongkongs särskilda administrativa regions centrala folkregering och Hu Jianzhong, ställföreträdande kommissionsmedlem på utrikesdepartementets kommissionskontor i Hongkongs särskilda administrativa region.

De betydelsefulla gästerna Yang Chonghui, medlem i den stående nationella kommittén CPPCC och tidigare ordförande för CPPCC:s nationella sambandskommitté för Hong Kong, Macao, Taiwan och utlandsboende kinesiska medborgare; samt Chen Zuoer, grundande ordförande för CAHKMS (Chinese Association of Hong Kong and Macao Studies) och tidigare ställföreträdande chef för statsrådets kontor i Hong Kong och Macau flög särskilt in från Beijing till Hong Kong för att delta och gratulera vinnarna. Fler än 1 000 myndighetsrepresentanter, akademiker, religiösa ledare, konsuler, framstående företagsledare och affärsmän samt lokal och internationell media närvarade vid ceremonin för att bevittna prisutdelningen och gratulera de tre pristagarna.

För underhållningen stod över 80 ungdomar från stiftelsen MOY (Music for Our Young) som tillsammans med Civil Aid Service Band (CAS) framförde en imponerande och minnesvärd musikalisk upplevelse. MOY är en välgörenhetsorganisation med fokus på musikutbildning för ungdomar. MOY vill lära ungdomar att arbeta hårt och våga satsa för att nå sina mål, vilket överensstämmer med LUI Che Woo-prisets anda av positiv energi.

LUI Che Woo-priset är ett internationellt innovativt pris som sträcker sig över flera områden, samt anpassar sig efter förändringar. För att ta itu med föränderliga globala behov och utmaningar kommer priset varje år att ha ett särskilt fokusområde för respektive priskategori.

2018 årsfokusområden för respektive priskategori är följande:

Priskategorier

2018 – fokusområden

Hållbarhetspriset

Utveckling av förnybar energi

Priset för förbättrad välfärd

Minskning av följderna efter naturkatastrofer

Priset för positiv energi

Analfabetismens utrotning

Mer information om LUI Che Woo-priset finns på den officiella webbplatsen www.luiprize.org.

Mediefrågor riktas till Creative Consulting Group:

Video – https://www.youtube.com/watch?v=BzYfgfo-UyE&feature=youtu.be
Foto – https://mma.prnewswire.com/media/566826/LCW_1.jpg
Foto – https://mma.prnewswire.com/media/566827/LCW_2.jpg
Foto – https://mma.prnewswire.com/media/566828/LCW_3.jpg
Foto – https://mma.prnewswire.com/media/566829/LCW_4.jpg
Foto – https://mma.prnewswire.com/media/566830/LCW_5.jpg

KÄLLA LUI Che Woo Prize Limited

Liknande länkar

http://www.luiprize.org

Powered by WPeMatico